Schwarzwälder Kirschtaart

Bereidingstijd: 45 minuten
Baktijd: 15 minuten


Tip:

Schwarzwälder Kirschtaart wordt traditioneel gemaakt met verse, ontpitte morellen, gepocheerd in suikerstroop. Een blik gewone ontpitte kersen is echter een goed alternatief.

Ingrediënten:

Voor een ronde taart van Ø 20 cm

90 gr. bloem - 1 theelepel bakpoeder - 2 eetlepels cacao - 4 eieren (gesplitst) - 110 gr. witte basterdsuiker - 60 ml Kirsch - 3,75 dl slagroom (geklopt) - 425 gr ontpitte kersen (blik), - uitgelekt - 125 gr pure chocolade - 125 gr gekonfijte kersen met steel, ter garnering

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee lage ronde bakvormen in en bekleed met bakpapier. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao op een vel bakpapier. Klop met een mixer de eiwitten stijf. Voeg al kloppend geleidelijk suiker toe tot deze opgelost en het mengsel dik en glanzend is. Voeg de dooiers toe, klop nog 20 seconden.
Schep snel en luchtig de bloem en de cacao door het eimengsel. Verdeel het beslag over de bakvormen.
Bak de cakes in 15 minuten goudbruin, tot ze terugveren als u erop drukt. Laat ze 5 minuten in de vorm rusten, stort ze op een rooster en laat ze afkoelen. Snijd de bovenkanten plat af en draai de cakes om, zodat de onderkant de bovenkant wordt.
Besprenkel beide cakes rijkelijk met Kirsch. Verdeel een kwart van de geklopte slagroom over een cake, leg daarop de kersen. Leg de andere cake erop. Smeer de hele taart met een spatel in met slagroom.
Garneer met chocoladekrullen, gekonfijte kersen.